About

WhatTheHackthon is een samenwerking van een aantal mensen en partijen die innovatie en sociale vernieuwing belangrijk vinden. Mensen die een passie hebben voor innovatie, die erin geloven dat deze innovatie niet alleen plaatsvindt in laboratoria en op universiteiten maar overtuigd zijn dat IEDEREEN met een beetje inspiratie en goed nadenken een briljant idee kan hebben dat een probleem kan oplossen en onze toekomst kan veranderen.

WhatTheHackathon organiseert sinds enkele jaren met grote regelmaat Hackathons met uiteenlopende thema’s.

Zo hebben we Hackathons georganiseerd op het gebied van:
Internet-of-Things en LoraWAN
Circulaire Economie
Smart City & Smart Industry

Een Hackathon is een innovatie-wedstrijd waar creatieve mensen (“Hackers”, maar niet van het soort dat op een donker zolderkamertje inbreekt op andermans computer) langer dan 24 uur aan één stuk (vandaar een deel van het woord “Marathon”) in teams nieuwe concepten ontwerpen en ideeën tot bloei laten komen en uitwerken tot een product.
Onze Hackathons duren meestal 30 uur en aan het eind moeten de teams hun “uitvinding” aan een jury en het publiek pitchen. Ze maken daarbij kans op een hele mooie geldprijs en wie weet gaan ze wel met het product verder (of verkopen hun idee).

Denk je nu: “zo’n innovatie-wedstrijd is wel een heel erg leuk idee daar zou ik wel aan mee willen doen” schrijf je dan snel in.
Denk je: “zo’n innovatiewedstrijd is wel wat voor mijn bedrijf” neem dan contact met ons op. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

Adri Wischmann
e-mail: adri (at) whatthehackathon.nl